Nieuwe baas voor Etos in Ahold Delhaize-stoelendans

Nieuwe baas voor Etos in Ahold Delhaize-stoelendans

Saskia Egas Reparaz volgt Jan-Derek Groenendaal op als general manager van Etos. Groenendaal wordt verantwoordelijk voor European strategic projects binnen Ahold Delhaize, een nieuwe functie ter ondersteuning aan de nieuwe rol van Wouter Kolk.

Egas Reparaz was de afgelopen drie jaar directeur marketing, format en communicatie bij Albert Heijn. Onder haar leiding werd volgens de retailer succesvol een ‘meer open en transparante communicatiekoers’ ingeslagen. Ook werden spaaracties vernieuwd met AR- en VR-technieken en stond zij aan de basis van online tv-zender Appie Today. 

Door de benoemingen ontstaat ook de nieuwe rol van EVP commerce, die wordt ingevuld door Marit van Egmond. Zij wordt in die functie verantwoordelijk voor marketing, format en merchandising & sourcing. Dit zorgt volgens Ahold Delhaize voor ‘kortere lijnen en meer slagvaardigheid en snelheid’. Van Egmond bekleedde de afgelopen vier jaar al de functie van EVP merchandising & sourcing.

“De benoemingen van vandaag zijn een mooi voorbeeld van het talent binnen Ahold Delhaize en de kansen die dat biedt”, zegt Wouter Kolk in een reactie. Hij is naast ceo van Albert Heijn inmiddels coo van Ahold Delhaize in Nederland en België en operationeel directeur voor heel Europa en Indonesië. In die laatste rol krijgt hij nu ondersteuning van Groenendaal, die vier jaar leiding gaf aan Etos.


 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends