De Bijenkorf bouwt nieuw dc in Tilburg

De Bijenkorf bouwt nieuw dc in Tilburg

De Bijenkorf krijgt een distributiecentrum van ruim 41.500 vierkante meter in Tilburg. De bouw van het nieuwe pand op bedrijventerrein Kraaiven is inmiddels gestart, meldt logistiek partner Ingram Micro.

Ingram Micro, dat zijn samenwerking met de Bijenkorf met tien jaar heeft verlengd, gaat vanuit Tilburg zowel de winkelvoorraad als online bestellingen versturen. De warenhuisketen heeft daar nu nog twee distributiecentra voor: in Woerden en Waalwijk. 

Door het sluiten van het pand in Woerden verliezen naar verwachting 143 medewerkers hun baan. Tegelijkertijd worden in Tilburg honderden banen gecreëerd. De verwachting is dat het aantal arbeidsplaatsen de komende jaren gefaseerd zal groeien van drie- naar zeshonderd medewerkers.

Door een nieuw dc te bouwen, kunnen de goederen volgens de Bijenkorf sneller op de locatie zijn waar ze nodig zijn. Bovendien kan er efficiënter worden gewerkt. Nu zou er sprake zijn van overlappende werkzaamheden in Woerden en het e-dc in Waalwijk.

De opening van het nieuwe distributiecentrum staat gepland voor medio 2019. Er zullen volgens Ingram Micro ruim veertien miljoen items per jaar worden verzonden.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends