Hudson's Bay bevestigt gesprekken: 'Nog niets definitief'

Hudson's Bay bevestigt gesprekken: 'Nog niets definitief'

Hudson’s Bay Company verkent de mogelijkheden van een joint venture met Signa Holding. In tegenstelling tot berichten in de media is er nog geen bindende overeenkomst getekend om de Europese activiteiten te verkopen of te combineren, zo laat het Canadese warenhuisconcern weten in een verklaring.

Hudson’s Bay zegt regelmatig strategische opties te onderzoeken om waarde te creëren voor zijn aandeelhouders. Er is nu een intentieverklaring getekend met de Oostenrijke investeerder, die eigenaar is van warenhuisketen Karstadt. 

Elke potentiële deal wordt volgens het bedrijf eerst geanalyseerd, terwijl ook de directie en andere partijen hun toestemming moeten verlenen. Het is daarom niet zeker dat zulke gesprekken uiteindelijk tot een transactie leiden. Meer wil Hudson’s Bay er op dit moment niet over kwijt.

Signa Holding zou de helft van de Europese tak van Hudson’s Bay in handen krijgen, waardoor de Duitse warenhuisketens Galeria Kaufhof en Karstadt onder één dak verder gaan. Ook de winkelketens in Nederland en België en het vastgoed zouden deels in handen van Signa Holding komen.

Reacties

Mooie uitdaging voor een vakblad, om daar ‘s wat verder in te duiken. Wie en wat is Signa Holding precies? Gaat het hen vooral om de herontwikkeling van vastgoed op mooie binnenstadslokaties of zijn het ook ervaren en deskundige retailers? Hoe zit het met het eigendom van het vastgoed in Belgie? Inno vraagt forse diepteinvesteringen en bevindt zich wellicht in de categorie ‘onbegonnen werk’. In NL valt er op vastgoed gebied weinig te halen. De vastgoedbezitters hebben fors mee geinvesteerd in Hudson’s en de gesloten contracten lijken bepalend voor de mogelijkheden. Mooie lokaties en up to date warenhuizen zijn hopenlijk ook voor Signa aanleiding de (te reorganiseren) business ook in NL voort te zetten,wellicht onder een nieuwe naam en met betere proposities. Karstadt functioneert, na vele jaren warenhuis ellende, nu redelijk en in ieder geval beter dan Kaufhof. Simon Property is, als ik mij goed herinner, de vastgoed partner van Hudson’s in Duitsland. Zal dan zeker meedenken over mogelijke oplossingen. Ik hoop vurig op gerichte verbeterimpulsen bij Hudson’s Bay in NL.

Geplaatst door Ton Bos op 9 juli 2018 om 10:51

Ik ben wel eens benieuwd naar de cijfers van Hudson's in Nederland, bizar dat een beursgenoteerd bedrijf deze cijfers niet hoeft te geven. 1 ding is in elk geval zeker, alle 13 filialen zijn zéér verliesgevend.

Inno in België is al een groot probleemkind, Hudson's is in feite niets anders dan een Inno met nieuwe naam en mooiere inrichting... Daar gaan de Duitsers heel snel flink met de bezem door!

Geplaatst door Seb Seb op 9 juli 2018 om 15:37

Laatste nieuws









RetailTrends