Plus zet aanval in op plastic 

Plus neemt verschillende maatregelen om het gebruik van plastic terug te dringen. Daarnaast doet de supermarktketen een ‘dringende oproep’ aan leveranciers om met alternatieve materialen te komen.

Plus maakt onder meer de 2,8 miljoen plastic flesjes waarmee klanten zelf sinaasappelsap kunnen tappen, voortaan voor vijftig procent van gerecycled PET. Daarnaast wordt het plastic etiket vervangen door papier en de dop niet meer oranje gekleurd. Daarnaast onderzoekt de supermarktketen of groenten en fruit in hernieuwbaar materiaal kunnen worden verpakt. Zo worden de plastic deksels op bakjes fruit vervangen door hersluitbaar folie, wat resulteert in een plasticreductie van twintig procent per jaar. 

Verder verpakt Plus nu nog tweehonderd huismerkproducten in zwarte kunststof verpakkingen. Eind dit jaar moet dat gehalveerd zijn, om er eind 2019 helemaal geen gebruik meer van te maken. Verpakkingen van zwart kunststof worden niet herkend in de sorteerinstallaties en kunnen daardoor niet worden gerecycled.

Plus roept leveranciers van plastic bordjes, bestek en bekertjes, die in het barbecueseizoen veel worden verkocht, op die te vervangen. De retailer hoopt dat volgend jaar zomer voor elkaar te hebben.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!