FonQ-oprichters nemen aandeel in ReplaceDirect.nl

FonQ-oprichters nemen aandeel in ReplaceDirect.nl

MyMicro Group (MMG), de Nederlandse marktleider op het gebied van reserve-onderdelen, heeft een investering van enkele miljoenen euro’s opgehaald. Het kapitaal wordt beschikbaar gesteld door investeringsmaatschappij 5square en ondernemers Patrick Kerssemakers, Frank Hansen, Michel Lieffering en Robert Manders.

MMG is het bedrijf achter webshops als ReplaceDirect.nl, Accu.nl en groothandel Twindis.nl. De groep is naar eigen zeggen marktleider op het gebied van onderdelen voor smartphones, laptops en witgoed, met een jaaromzet van 22 miljoen euro. Daarnaast verkoopt MMG acculaders en accu’s voor onder meer laptops, gereedschap, camera’s en fietsen.

Kerssemakers en Hansen zijn oprichters en tot voor kort aandeelhouders van fonQ, terwijl Lieffering sinds kort ceo van MMG is. Eerder was hij directeur bij onder meer Conrad en Wehkamp.

De Europese reparatiemarkt voor smartphones, laptops en witgoed bedraagt volgens MMG zo’n 32 miljard euro. Het bedrijf is naast Nederland actief in Duitsland, Oostenrijk, België en Frankrijk. De investeerders die aan boord komen verkrijgen een meerderheid van de aandelen. Het groeikapitaal zal worden gebruikt voor de verdere uitbouw van de merken, het verder vergroten van het marktaandeel en verdere internationalisering. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!