Vrijbuiter voorlopig open: 'Sluiting zou doodsteek zijn'

Vrijbuiter voorlopig open: 'Sluiting zou doodsteek zijn'

De vier winkels van het in surseance verkerende Vrijbuiter blijven de komende weken geopend. “Dit zijn de topweken van het jaar”, aldus bewindvoerder Harm Jan Meijer tegenover het FD.

Vrijbuiter vroeg vorige week uitstel van betaling aan en kan volgens de bewindvoerder rekenen op de interesse van meerdere kandidaten. Daarbij gaat het zowel om partijen die de winkelketen geheel als gedeeltelijk willen overnemen. Meijer verwacht volgende week de eerste gesprekken en zegt dat de focus nu vooral ligt op het draaiende houden van de winkels. De vakantiepiek levert volgens hem deze week 1,2 miljoen en volgende week nog eens een miljoen euro omzet op. “Sluiting van de winkels zou de doodsteek zijn.”

De bedrijfsleiding hanteerde volgens Meijer een groeiscenario met hoge vaste lasten en veel overhead. Met name de huurlasten bleken zwaar op de financiën te drukken en droegen bij aan de acute financiële problemen. De winkels deden het zowel volgens hem als volgens topman Ivo Richaers niet zo slecht. Vrijbuiter leed de afgelopen jaren wel structureel verlies.


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!