Snelgroeiend Domino’s breidt uit naar Luxemburg

De vergelijkbare omzet van Domino’s Pizza in Nederland is voor het vierde jaar op rij met dubbele cijfers gegroeid. Daarnaast werd een recordaantal van 45 vestigingen geopend in Nederland en België samen, zo maakt de pizzaketen bekend.

Hoe groot de omzet van Domino’s Pizza in ons land is, wordt niet duidelijk. Wel blijkt dat de wereldwijde omzet van het concern met 11,7 procent is gestegen naar 2,59 miljard dollar. De winst na belastingen klom met vijftien procent naar 136,2 miljoen dollar.

Domino’s Pizza kreeg er vorig jaar wereldwijd 308 vestigingen bij, waarvan iets meer dan de helft door overnames van andere merken. De teller staat nu op meer dan vijftienduizend vestigingen in 89 landen. In Nederland zijn meer dan 260 filialen te vinden.

Voor begin volgend jaar staat een uitbreiding naar Luxemburg op de planning. “We zien een enorm potentieel in Luxemburg en we hebben de ambitie om in de komende jaren minimaal tien winkels te openen”, zegt ceo Misja Vroom van Domino’s Nederland en België.

Reacties 1


Maarten Zeinaert 12 jan, 15:58

Helaas gaat de groei van dergelijke Pizza keten tenkoste van de franchisenemer die zijn winst ziet dalen aan 'n hels tempo !!!!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!