Albert Heijn komt met vegan koelschap en wijntaps

Albert Heijn komt met vegan koelschap en wijntaps

Albert Heijn neemt de wijnafdeling op de schop. Zo is er een voorselectie gemaakt van moment- en favorietwijnen en worden er achttien wijntaps geïntroduceerd.

De ‘bag in box’-wijn kampt in ons land met een slecht imago. De wijn is volgens Albert Heijn echter ‘net zo lekker’ als uit een fles en gaat bovendien gekoeld bewaard vier tot zes weken mee. In andere Europese landen zouden de wijntaps al wel volledig geaccepteerd zijn. Een wijntap bevat bij de supermarktketen tussen de anderhalf en drie liter wijn.

Daarnaast wordt het assortiment uitgebreid met bijna twintig kleinere flessen, met een inhoud van 375 centiliter. Alle wijnen hebben een nieuw schapkaartje met een smaakaanduiding. Daarop staan onder meer de herkomst, tips voor wijn en spijs en of de wijn biologisch is.

Vegan koelschap
Verder test Albert Heijn in de winkel op het Gelderlandplein in Amsterdam voor het eerst een vegan koelschap. Alle bestaande en nieuwe plantaardige producten zijn daar samengebracht. De komende vier weken kijkt de retailer wat de reacties zijn, om het daarna eventueel uit te rollen naar andere winkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!