Nog één gegadigde voor Vrijbuiter: 'Het is alles of niets'

Nog één gegadigde voor Vrijbuiter: 'Het is alles of niets'

Van de twintig overnamekandidaten voor Vrijbuiter is nog één serieuze gegadigde over. Die partij is nu druk aan het rekenen, zegt curator Matthijs Sturms tegenover RTV Drenthe. “Het is alles of niets.”

Oorspronkelijk was het idee om voor 1 september een doorstart te realiseren, als het contract van het personeel afloopt. Dat wordt volgens Sturms mogelijk later in de maand. 

De vier winkels van Vrijbuiter werden eind juli failliet verklaard, samen met tentenmerk De Waard. De Waard heeft inmiddels een nieuwe eigenaar gevonden in de Nederlandse Sunshine Group.

De winkels in Roermond, Roden, Zaandam en Gouda hielden zondag een magazijnuitverkoop, waar veel mensen op afkwamen. De laatste drie winkels gaan donderdag weer open, zegt de curator. “We hebben drie dagen nodig om de winkels op orde te krijgen en de voorraden aan te vullen.” Er is volgens hem nog geld om het personeel door te betalen.

De winkel in Roermond gaat dicht voor een verbouwing. Eerder dit jaar kreeg Decathlon groen licht om een deel van die winkel in te vullen.

Reacties 1


Reinder Koornstra 29 aug, 15:22

Ik had niet anders gedacht na de gebruikelijke optimistische verhalen over tientallen geïnteresseerden. Als de eigenaren van Vrijbuiter, gepokt en gemazeld in deze branche, hun bedrijf niet boven water konden houden, lukt dat anderen ook niet! Of er moet toevallig een buitenlandse keten zijn die precies zoiets nodig heeft om in Nederland te penetreren!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!