PostNL-pakketautomaat voor het eerst in een winkel

PostNL heeft donderdag een pakketautomaat geplaatst bij de Haagse boekhandel Paagman. Het is voor het eerst dat de pakketinstallatie in een winkel te vinden is.

Het post- en pakketbedrijf spreekt van een volgende stap in de proef om consumenten op een zelfgekozen moment pakketten te laten ontvangen en vesturen. De PostNL-locatie bij Paagman was naar eigen zeggen een van de drukste in Den Haag. De automaat is een oplossing om die drukte aan te kunnen, omdat klanten niet meer in de rij hoeven te staan. “De pakketautomaat is een mooie aanvulling op onze dienstverlening, waarmee we de drukte bij onze PostNL-locatie beter kunnen spreiden”, reageert directeur Fabian Paagman.

Paagman bekijkt per dag welke pakketjes via de bemande PostNL-locatie worden afgehandeld en welke via de pakketautomaat. Consumenten ontvangen een bericht met code zodra hun pakket in de automaat ligt. Ze kunnen hun pakket ophalen binnen de openingstijden van de boekwinkel. “Zo houden we zelf de regie en zijn onze klanten sneller geholpen”, aldus Paagman.

PostNL startte de proef met de pakket- en briefautomaat eind 2016 in Almere. In 2017 volgden Limburg en Tilburg, dit jaar Breda en Amersfoort. De automaat bestaat uit een brievenbus met twee openingen en meerdere pakketkluizen en is geschikt om pakketten te versturen en te ontvangen. De automaat bij Paagman is de eerste zonder brievenbus. Een tweede volgt dit weekend in kantoor- en vergaderpand Aristo naast station Amsterdam Sloterdijk.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!