Alibaba definitief niet met dc naar Nederland

Alibaba definitief niet met dc naar Nederland

Alibaba heeft zijn eerste luchthub van Europa geopend in Luik. “De eerste vliegtuigen zijn vanuit Hangzhou naar Luik vertrokken”, zegt general manager Europe Terry von Bibra van de e-commercereus in het FD.

De webgigant had Luik al geruime tijd op het oog voor één van zijn vijf grote logistieke centra wereldwijd, maar Maastricht en Weert waren ook nog in beeld. Premier Mark Rutte zou daarover in augustus hebben gesproken met een ‘zware delegatie’ van het Chinese concern. Over de precieze inhoud van het gesprek, wil Von Bibra niets kwijt. Wel noemt hij Nederland nog altijd als kanshebber voor verdere uitbreiding van Alibaba in Europa, al zegt hij niet op welke manier.

De Chinese webwinkel liet eerder weten omgerekend 12,8 miljard euro te investeren in een wereldwijd logistiek netwerk. Het is niet duidelijk hoeveel daarvan naar de hub in Luik gaat. “Dat zijn zaken die de komende tijd vorm moeten krijgen”, aldus Von Bibra.

Alibaba heeft sinds 2016 een kantoor in Nederland, met als doel Nederlandse retailers en merken de Chinese markt op te krijgen. Managing director Roland Palmer van Alibaba Benelux vertelde onlangs aan RetailTrends dat meer dan honderd Nederlandse spelers inmiddels goed zijn voor omgerekend 1,25 miljard euro via het platform.
 

Reacties

Het beste nieuws in jaren.
Hoe kan het zo zijn dat zelfs onze minister president Alibaba probeert te promoten tenkoste van de Nederlandse retail en iedereen accepteert dit zomaar. Alle retailers in NL moeten aan allerlei EU/NL wetgeving doen mbt productveiligheid/Reach/Rohs en Alibaba mag gewoon rechtstreeks vanuit de Aziatische fabrieken alle niet gekeurde rommel op de NL markt lozen. Niemand die zich hier druk overmaakt, ongelofelijk, terwijl ze al 2 miljard weghalen aan omzet bij de Nederlandse retailers. En onze eigen Minister President promoot dit ook nog. We maken ons liever druk om zwarte piet, terwijl we onze eigen (winkel) retailer die in elke dorp en stad de economie supporten kapot laten gaan.
En niemand die op dit artikel reageert? ik begrijp het niet meer.

Geplaatst door Jans Jansen op 14 november 2018 om 07:04

Laatste nieuws

RetailTrends