Amazon dringt Nederland binnen: 'Consument is trouw, tot er iets beters komt'

Amazon bouwt zijn activiteiten in Nederland de komende jaren gestaag verder uit. “We kijken niet zozeer naar de eerste één à twee jaar, het gaat het ons erom hoe de business er over tien jaar uitziet”, zegt de voor Europese uitbreiding verantwoordelijke Alex Ootes in gesprek met RetailTrends.

Amazon heeft de afgelopen tijd onder meer iDEAL geïntroduceerd, zijn Duitse webshop in het Nederlands vertaald en Amazon Prime gelanceerd in ons land. Vooral die laatste stap heeft gezorgd voor een flinke toename van de Nederlandse verkopen. “We zijn bijzonder verrast met de resultaten van Prime in Nederland tot nu toe”, zegt Ootes, die geen concrete cijfers deelt. 

Of een volwaardige webshop op Amazon.nl de volgende stap is, kan hij nog niet zeggen. “Natuurlijk zouden we met Amazon.nl heel langzaam het assortiment kunnen uitbreiden, maar met de Duitse shop zijn er direct meer dan 250 miljoen artikelen met een snelle levertijd beschikbaar”, zegt Ootes over de keuze voor de vertaling. Voor de consument maakt het weinig uit, denkt hij. “De klantervaring is voor 95 procent in het Nederlands, een klant merkt haast niet dat hij op een Duitse site aan het shoppen is.” 

Een distributiecentrum in Nederland staat ook niet op korte termijn op de planning, zegt Ootes. “Of je nou vanuit Drachten naar het sorteercentrum in Utrecht rijdt of vanuit Klefeld, dat maakt niet zoveel uit.” Amazon heeft momenteel vier distributiecentra langs de Duitse grens en een in Lille, van waaruit Nederlandse klanten worden beleverd.

Ootes zegt verder dat het nog niet te laat is voor Amazon om een goede positie op de Nederlandse markt te veroveren. Dat bol.com nu een sterke online marktpositie heeft, wil volgens hem niet zeggen dat dat zo blijft. “Consumenten zijn trouw, totdat er iets beters komt."

Lees op RetailTrends meer over de aanpak van Amazon in Nederland en de redenen om een pop-up store te openen in Amsterdam. 

Reacties 1


Ludo Roelen 25 nov, 10:25

Ook ik heb al bij Amazon gekocht, alleen omdat ik het niet vondt of niet leverbaar was op een andere site, maar tot dat Amazon niet volledig Nederlands vertaald is ga ik enkel om die reden eerst naar een andere site zoeken

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!