Het beste van RetailTrends: week 49

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

De onwaarschijnlijke ontsnapping van HEMA onthuld
Het boek ‘HEMA, de onwaarschijnlijke ontsnapping van een nationaal icoon’ staat vol onthullingen. Wie wist dat HEMA bijna in Arabische handen raakte? Of dat president-commissaris Andrew Jennings jarenlang de scepter zwaaide? Aan de hand van zeven passages en evenveel stellingen nemen we het boek met de auteur door.

Hoe New York Pizza de witte vlekken invult
De markt voor maaltijdbezorging groeit hard en daarbinnen is pizza weer een van de grote drijvers. Dat is goed nieuws voor New York Pizza, dat de ene na de andere nieuwe locatie opent en daarmee voorlopig nog niet klaar is. Hoe lang houdt de Amsterdamse formule dat nog vol? We vragen het aan oprichter Philippe Vorst.

Er gloort weer hoop voor The Wall
De rode geluidswal langs de A2 gold jarenlang als schoolvoorbeeld van een megalomaan retailproject. Met twee nieuwe eigenaren lijkt een nieuw tijdperk aangebroken voor The Wall, gemarkeerd door de opening van Decathlon en Amac. “We gaan voor de toppartijen.”

Binnen bij de Haagse Plus: klein maar briljant
Plus rolt zijn nieuwe formule langzaam maar zeker uit in Nederland. Dat Briljant 2.0 niet alleen voor de grote vestigingen is weggelegd, blijkt in Den Haag. Daar is de kleinste supermarkt tot nu toe voorzien van de nieuwe look.

Museum of winkel, wat is nog het verschil?
De laatste jaren lijkt het onderscheid tussen een museum en winkel te vervagen. Retailers openen een eigen museum, al dan niet in combinatie met een verkooppunt, kiezen voor een museum meets store-ontwerp of vinden een andere creatieve manier om het museumgevoel naar hun winkel te brengen.

Om interviews en achtergronden te lezen en de nieuwste winkelconcepten en video's te zien, heb je een membership nodig. Met een membership ontvang je het magazine RetailTrends, krijg je korting op onze events en kun je tot tien collega’s een inlogaccount geven. Ben je nog geen member van RetailTrends? Probeer het eerst een maand gratis.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!