Abel’s Deli start door zonder winkels

Abel’s Deli start door zonder winkels

Foodconcept Abel’s Deli is voor bijna negentienduizend euro overgenomen uit het faillissement. De doorstartende partij is Antropia, een cultuur- en congrescentrum in Driebergen. Dat laat curator Arjan van Dieren weten in zijn faillissementsverslag.

Abel’s Deli, winnaar van de productpitch van Albert Heijn in 2017, ging ruim een maand terug op de fles. De retailer was dit jaar goed voor een omzet van 646 duizend euro, terwijl het verlies ook bijna op zes ton uitkwam. 

De oorzaak van het faillissement schuilt voornamelijk in de opening van een tweede vestiging aan het Vredenburg in Utrecht. De omzet viel er volgens het bestuur tegen, terwijl de investeringskosten hoger uit vielen dan begroot. Ook kampte het bedrijf met hoge huurkosten, waardoor de financiële positie onhoudbaar werd.

Sinds de oprichting is van verschillende kanten additionele financiering aangetrokken. Het lukte Abel’s Deli echter niet om nieuwe financiering aan te trekken om de onderneming voort te zetten. De winkel aan het Vredenburg ging voor het faillissement al dicht, terwijl het restaurant op het station van Utrecht op 23 november zijn definitief deuren sloot.

De nieuwe eigenaar heeft de inventaris, voorraad en goodwill gekocht, maar neemt geen locaties en personeel over van Abel’s Deli. De webshop is nu nog online, maar die zal op korte termijn weer bereikbaar zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!