Action bij snelst groeiende retailers ter wereld

Action bij snelst groeiende retailers ter wereld

Action is dit jaar nieuw binnengekomen in de lijst van de 250 grootste retailers ter wereld. De Nederlandse discountketen staat op plek 242 van het jaarlijkse rapport Global Powers of Retailing van Deloitte.

Action is internationaal de snelst groeiende non-food discounter en staat in het rapport op plek zeven in de zogenoemde Fastest 50, de lijst van retailers met de sterkste groeicijfers. Gemeten over de periode van 2012 tot en met 2017 was Action goed voor een omzetgroei van 31,4 procent. Daarmee staat de Nederlandse formule net boven Zalando en Hudson’s Bay Company, die met groeipercentages van respectievelijk 31,1 en 28,6 procent op plek acht en negen staan.

Ahold Delhaize is drie plekken gestegen in de top 250, waarvoor wordt gekeken naar de omzet in 2017. Daarmee staat het Nederlands-Belgische supermarktbedrijf nu op de elfde plaats, boven onder meer Target, Lowe’s en Edeka. Jumbo klimt negen plaatsen en neemt nu de 153ste plek in, terwijl GrandVision stijgt van plek 281 naar 238.

Walmart blijft met een omzet van ruim vijfhonderd miljard dollar in 2017 met afstand de nummer één, terwijl ook Costco en Kroger hun tweede en derde plek behouden. Amazon staat daar nu vlak onder op de vierde plaats, een stijging van twee posities. De top tien wordt gedomineerd door Amerikaanse spelers, met uitzondering van Lidl-eigenaar Schwarz Group (plek vijf), Aldi (plek acht) en Tesco (plaats tien).


 

Reacties

wat een visie, geweldig

Geplaatst door Ben Kuiters op 2 februari 2019 om 04:58

Laatste nieuws

RetailTrends