Detailhandel begint jaar met dertig faillissementen

Het aantal faillissementen in de Nederlandse detailhandel lag vorige maand op dertig. Dat zijn er tien meer dan in de laatste maand van 2018, maar minder dan in januari vorig jaar, blijkt uit cijfers van het CBS.

Zes voedingswinkels werden in januari failliet verklaard, terwijl drie huishoudzaken en ook drie recreatiewinkels over de kop gingen. Verder werden twee elektronicaverkopers en één supermarkt of warenhuis failliet verklaard. In januari vorig jaar gingen nog 44 winkelbedrijven op de fles, het hoogste aantal in heel 2018.

Onder meer elektronicaketen MyCom vroeg vorige maand het faillissement aan. Ook schoenenketen Leemans ging over de kop, waarna een aantal vestigingen werden doorgestart door branchegenoot Nelson. Verder werd al op de vierde dag van het jaar webwinkelbedrijf Create2Fit failliet verklaard.

Januari is vaak een maand met relatief veel faillissementen. Niet alleen vorig jaar, ook in 2015 en 2016 gingen in de eerste maand van het jaar de meeste winkelbedrijven op de fles.

Reacties 2


ikke weet het 12 feb, 09:55

JA het gaat ECHT goed in de Nederlandse detailhandel, vaak met dank aan de grote leveranciers.
De zelfstandige kunnen gewoon NIET opboksen tegen de grote prijs verschillen die leveranciers hanteren ten opzichte van de grote jongens.

Hoe is het bijvoorbeeld mogelijk dat Chocomel op dit moment spellen verkoopt onder de inkoopprijzen van zelfstandige winkeliers ??


Vera Stoeltie 12 feb, 20:05

Wat te denken van leveranciers en of merken die ook een web shop hebben of een eigen winkel starten? Bijvoorbeeld MAC, Estee Lauder, van Dijk linnenshop, Gerry Weber enz

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!