Makro-personeel staakt tegen werkdruk, Belgische winkels dicht

Makro-personeel staakt tegen werkdruk, Belgische winkels dicht

De winkels van Makro in België blijven woensdag de hele dag dicht. Het is dan nationale stakingsdag in België, waarbij werknemers staken uit onvrede over uitblijvende loonsverhogingen. Bij Makro gaat de onvrede vooral over de werkdruk.

Door een teruglopend aantal klanten introduceerde Makro België in 2017 een nieuwe strategie. De focus verschoof van zelfstandig ondernemers naar consumenten. De verpakkingen werden kleiner en er werd meer ingezet op decoratiemateriaal en keukengerei. 

Volgens de Belgische socialistische vakbond BBTK had deze strategie grote consequenties voor het personeel, meldt De Standaard. Voor medewerkers die met pensioen gingen of langdurig ziek waren, kwamen geen vaste medewerkers terug, maar werden uitzendkrachten ingezet. Dit stijgende aantal uitzendkrachten zorgt voor meer werkdruk bij het vaste personeel, aangezien zij deze mensen moeten begeleiden. Hierdoor komt een steeds groter deel langdurig thuis te zitten.

Makro geeft zelf aan dat het personeel dat werkt op basis van een uitzendcontract en langdurig zieken helemaal niet zo hoog is. De staking van woensdag staat dan ook los van de werkdruk, volgens het groothandelsconcern. Het bedrijf gaat de bezwaren van het personeel later intern bekijken.

Reacties

Typisch België... onvrede over de werkdruk, terwijl het aantal klanten bij Makro al jaren afneemt. Eind vorig jaar was er zelfs sprake dat Makro het niet zou redden in België. Nu staken... Ach ja, ze krijgen als ze ontslagen worden toch de rest van hun leven riante WW, dat is óók België.

Geplaatst door Seb Seb op 12 februari 2019 om 16:15

Laatste nieuws

RetailTrends