Flinders verdubbelt logistieke capaciteit met nieuw dc

 Flinders verdubbelt logistieke capaciteit met nieuw dc

Woonwinkel Flinders neemt volgend jaar een nieuw magazijn van veertienduizend vierkante meter in gebruik. De nieuwe locatie biedt twee keer zoveel ruimte als het bestaande magazijn.

De uitbreiding van de logistieke capaciteit is volgens de retailer nodig om de toekomstige groei te faciliteren. Flinders is het afgelopen jaar gegroeid van vijftien naar twintig miljoen euro omzet en verwacht die ontwikkeling de komende jaren voort te zetten. Het nieuwe logistieke centrum komt op het Atlaspark in Amsterdam en biedt de mogelijkheid voor een verdere uitbreiding tot maximaal negentienduizend vierkante meter.

Flinders beschikt naar eigen zeggen over de grootste voorraad designmeubels van de Benelux. “Om ook in de toekomst te kunnen voldoen aan een hoge voorraadbeschikbaarheid en een efficiënte operatie, is deze uitbreiding noodzakelijk”, zegt coo Oscar Diele van de woonformule. Vanuit het nieuwe dc worden straks klanten uit Nederland, België en Duitsland bediend.

Flinders laat weten zijn logistiek verder te mechaniseren en automatiseren. Op basis van eigen algoritmes en beschikbare productdata krijgt iedere product ‘de beste, snelste en goedkoopste’ logistieke oplossing, zo klinkt het.

De retailer liet onlangs al weten een private label te lanceren in samenwerking met designlabels. Met een gelimiteerd aanbod meubels, verlichting en woonaccessoires wil Flinders ‘een stempel drukken op de meubelmarkt en meer identiteit ontwikkelen’.