'Donkerrood Blokker wil weg uit België'

'Donkerrood Blokker wil weg uit België'

Blokker heeft vorig jaar een verlies van tachtig miljoen euro geleden. Dat moet in 2021 zijn omgebogen in een winst van 6,8 miljoen euro, zo blijkt uit interne stukken die De Financiële Telegraaf heeft ingezien. 

Om het verlies terug te dringen wordt onder meer gedacht aan een vertrek uit België, blijkt uit de stukken. ‘Sluiting van België vermindert de totale cash burn aanzienlijk’, zo staat te lezen. Een vertrek zou ook in Nederland voor een positief effect zorgen, omdat de Belgische winkels hier voor een verlies van twee tot vier miljoen euro zorgen. Blokker bracht het winkelbestand bij onze zuiderburen eerder al terug van bijna tweehonderd naar 128, maar zei dat een volledig vertrek ‘absoluut niet aan de orde’ was.

Blokker wil de komende jaren forse kostenbesparingen doorvoeren, onder meer door interim-banen te schrappen en marketingkosten terug te dringen. Verder wil de nieuwe eigenaar Michiel Witteveen de omzet tot 2021 met bijna 22 procent verhogen en moet de marge met bijna tien procentpunt omhoog. Momenteel is de brutomarge van de huishoudketen 28 procent, een percentage dat volgens kenners minstens veertig procent moet zijn om te kunnen overleven.

Witteveen nam Blokker en Big Bazar deze week voor een onbekend bedrag over van de familie Blokker. Het holdingbedrijf en Marskramer maken ook deel uit van de voorgenomen transactie. Hij zou een bruidsschat van 280 miljoen euro meekrijgen om orde op zaken te stellen. 

Lees op RetailTrends meer over Michiel Witteveen, de nieuwe eigenaar van Blokker.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!