Moederbedrijf Domino's Nederland verwelkomt Deense winkels

Moederbedrijf Domino's Nederland verwelkomt Deense winkels

Domino’s Pizza Enterprises (DPE) heeft de activiteiten van de pizzaketen in Denemarken overgenomen. Daarmee telt de organisatie, waar ook de winkels in Nederland en België onder vallen, nu negen landen.

DPE wil de komende jaren doorgroeien van de huidige duizend winkels naar 2850 winkels in 2025. Volgend jaar komen er twintig vestigingen in Denemarken bij. De overname is volgens ceo Misja Vroom van Domino’s Benelux een goede aanvulling op het bestaande portfolio. “Zowel vanwege de ligging als ook de consumentenbehoefte, die vergelijkbaar is met de onze.”

De masterfranchiserechten in Denemarken waren tot nu toe in handen van DPS, dat van Domino’s in Denemarken de afgelopen twintig jaar een ‘kleine maar winstgevende onderneming’ maakte. Vorig jaar stuitte het bedrijf op problemen als gevolg van ‘operationele uitdagingen en negatieve mediaberichten’. De eigenaren besloten daarop de activiteiten te beëindigen. 

In Nederland heeft Domino’s momenteel 270 vestigingen. Dit najaar moet de driehonderdste winkel zijn deuren openen. DPE is ook de masterfranchisenemer in landen als Duitsland, Frankrijk, Australië en Nieuw-Zeeland.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends