Het beste van RetailTrends: week 17

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Waarom HEMA zijn content voortaan liever zelf maakt
HEMA zet voor bepaalde activiteiten in op de intensivering van partnerships, maar neemt de contentproductie juist zelf steviger in handen. Daarvoor is HEMA Studio in het leven geroepen, een project waar manager content Janneke Kragt anderhalf jaar terug al mee aan de slag ging. We vroegen haar naar het hoe en waarom hiervan.

Wat Wehkamp leert van fysieke winkels
Wehkamp kondigde een maand terug een grote merktransformatie aan. De webwinkel wil een ‘frisse, moderne mobile-first retailer’ worden. Daaronder liggen verschillende veranderingen die de afgelopen jaren zijn doorgevoerd en we de komende tijd nog kunnen verwachten. Cpmo Joost van Hilten vertelt meer over dat proces, waarbij de winkelstraat een belangrijke inspiratiebron is.

De mogelijke ingrediënten voor een succesvol (mode)merk
Coolcat, Sissy-Boy, Miller & Monroe en Via Mio. Het zijn namen van modeketens die onlangs een bezoek aan de rechtbank brachten om zichzelf van een naderende ondergang op het retailtoneel te redden. Eigenaar Edward van Dijk van Okay Fashion & Jeans denkt dat deze merken niet meer kunnen dansen naar de pijpen van de roerige mode-industrie en dat daarmee hun beste tijd voorbij is. 

De shopper vangen? Dat doe je zo
Retailers en merken die de juiste tools inzetten creëren concurrentievoordeel en slagen er beter in de shopper aan zich te binden. Het event Catch the Shopper zoomde met retailers, merken en experts in op de vraag: hoe kun je de shopper (nog) beter vangen? Een terugblik aan de hand van acht quotes.

Door deze winkel op Eindhoven Airport kun je zomaar je vlucht missen
Op Eindhoven Airport heeft Capi een nieuw retailconcept neergezet dat 25 april zijn deuren opent. Verspreid over negenhonderd vierkante meter vinden reizigers er een Travel Plaza en een Travel Luxury. Ze kunnen hier terecht voor onder meer leeswaren, cosmeticaproducten en elektronica.

Om interviews en achtergronden te lezen en de nieuwste winkelconcepten en video's te zien, heb je een membership nodig. Met een membership ontvang je het magazine RetailTrends, krijg je korting op onze events en kun je tot tien collega’s een inlogaccount geven. Ben je nog geen member van RetailTrends? Probeer het eerst een maand gratis.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!