Schade verkoop namaakproducten loopt in de miljarden euro's

Schade verkoop namaakproducten loopt in de miljarden euro's

Het verkopen van namaakproducten kost de Nederlande economie zo’n twee miljard euro. Dit aandeel ligt nog wel onder het Europese gemiddelde, dat in totaal neerkomt op een bedrag van zestig miljard euro. Zo blijkt uit een schatting van het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUipo).

EUipo onderzocht elf productcategorieën, waaronder speelgoed, sportartikelen, smartphones, wijn en voedsel. In de categorieën kleding, schoenen, accessoires en cosmetica was de grootste stijging te zien, die samen goed zijn voor een bedrag van bijna anderhalf miljard euro.

Legaal produceren van de producten zou mogelijk 468 duizend banen opleveren. EUipo pleit voor strengere straffen voor het verkopen van namaakproducten, aangezien dit nu nog niet strafbaar is. Door middel van betere voorlichting wil het bureau de koop van namaakproducten door Europese consumenten omlaag brengen.
 

Reacties 1


Hanky Panky 7 jun, 20:02

Tsja... als je als EU tak miljarden aan subsidies mag rond pompen moet je toch wel een keertje met een rapportje komen om aan te tonen dat het niet allemaal weggesmeten geld is. Vierhonderdachtenzestigduizend banen.... hahahahahaha

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!