'Namaakproducten vormen geen grote bedreiging voor luxemerken'

'Namaakproducten vormen geen grote bedreiging voor luxemerken'

Steeds meer jongeren handelen in nepkleding. Via een sociaal mediakanaal als Instagram verkopen zij namaakproducten met het logo van verschillende luxe merken, meldt NRC. Zo wordt een paar Louboutin-schoenen verkocht voor 135 euro in plaats van de oorspronkelijke bijna duizend euro.

De accounts waarop deze kleding te koop is, worden gerund door ‘jonge jongens’, met een doelgroep van mensen tussen de twaalf en dertig jaar oud. Hun aantal volgers varieert van enkele honderden tot soms tienduizenden volgers. Die laatste categorie heeft soms zelfs een fysieke winkel waarin kopers kleding kunnen passen. 

Claudia D’Arpizio, die als partner bij adviesbureau Bain & Company al meer dan twintig jaar bedrijven in de sector adviseert, stelt dat de namaakproducten geen grote bedreiging vormen voor luxemerken. “Bij zulke producten is het prijsverschil met het origineel zo groot, dat consumenten meteen snappen dat het om een nepvariant gaat.” De merken zullen het namaken van producten nooit aanmoedigen, maar voor sommige merken zijn nepproducten volgens D’Arpizio juist een bewijs van hun succes. “Als ze worden nagemaakt, worden ze erkend.” 

Uit cijfers van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) blijkt dat er wereldwijd voor meer dan vijfhonderd miljard euro per jaar wordt uitgegeven aan namaakproducten. In de EU gaat het om een bedrag van zo’n 121 miljard euro.
 

Reacties 1


Arie F 2 okt, 11:11

WIe is er dan ook zo zot om bijna 1000,00 te betalen voor een paar schoenen, hoe goed je het ook hebt, hoe rijk je ook bent, je hebt gewoon niet alle 24 in het kratje als je zo verkwistend met je geld om gaat!
Typisch gedrag van een over de top gedraaide wereld!!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!