Rituals gaat honderden nieuwe vestigingen openen en de gemiddelde omvang van zijn winkels met vijftig procent vergroten. Dat vertelde directeur real estate en expansion Jan Eising op retail- en vastgoedbeurs Mapic in Cannes, waar Vastgoedmarkt aanwezig was. 

“We hebben nog veel winkels van zestig of zeventig vierkante meter waar we nog niet de ervaring kunnen neerzetten die we willen. Met driehonderd vierkante meter gaat dat beter”, vertelt Eising. 

In 2019 komen er tachtig eigen winkels bij en vijftien franchisers openen een vestiging met de formule van de cosmeticaketen. In 2020 komen er 120 filialen bij en nog eens 120 volgen er in 2021. Uiteindelijk zou Rituals dan op een totaal van 1040 winkels uitkomen. Eising verwacht dat het belang van de winkels in de totale omzet zal afnemen. Nu is dat nog 65 tot zeventig procent, maar over vijf tot tien jaar zal dat gereduceerd zijn naar vijftig procent.

Rituals is momenteel actief in 27 landen binnen en buiten Europa. Op de planning staan nog het openen van vestigingen in onder meer Singapore, Parijs, Stockholm, Arnhem en Leidschendam.