Het vertrek van Hudson's Bay uit Nederland lijkt uit te draaien op een juridische strijd. Diverse verhuurders dreigen in Canada naar de rechter te stappen, meldt het FD. Ze wilen zo afdwingen dat de warenhuisketen zich aan huurgaranties houdt die het Canadese moederbedrijf heeft afgegeven. De Nederlandse tak vroeg vorige week uitstel van betaling aan. 

De eigenaren van de vijftien panden in Nederland sloten langlopende huurcontracten af, waar Hudson's Bay volgens hen niet zomaar onderuit kan. Bovendien staat het Canadese moederbedrijf in veel gevallen de eerste tien jaar garant voor de doorbetaling van de huur.

Hudson's Bay maakte in september bekend dat de winkels in Nederland eind dit jaar sluiten. Verhuurder Kroonenberg Groep, eigenaar van panden in Amsterdam (Kalverpassage) en Breda, stapte daarna naar de rechter. In het afgesloten contract staat dat Hudson's Bay vijf jaar lang verplicht is een winkel te exploiteren in de gehuurde panden. Als het warenhuis eind dit jaar zijn deuren sluit, resteert daarvan nog bijna twee jaar. De rechter gaf Kroonenberg gelijk en dat oordeel werd vorige week bevestigd door het hof. Hudson's Bay moet deze twee filialen tot 1 september 2022 blijven gebruiken.