Het beste van RetailTrends: week 1

Het beste van RetailTrends: week 1

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Retailjaar 2019: De zeven meest spraakmakende retailrelletjes
Relletjes. Ze komen in de beste families voor. Maar ook binnen de retail kunnen ze er wat van. Ophef over (kerst)decoratie met Auschwitz-afbeeldingen bij bol.com en Amazon bijvoorbeeld. Of Albert Heijn die anno 2019 nog niet snapt dat voor het bepalen van de juiste kledingmaat van bedrijfskleding het opsturen van foto’s in ondergoed een beetje gevoelig ligt. We zetten de bijzonderste opstootjes in retailland voor je op een rijtje. 

Retailjaar 2019: De meest bijzondere in-store ervaringen
Lange kassarijen, jengelende kinderen en warme paskamers. De fysieke winkel leek in eerste instantie niet de ideale plek waar je moest zijn om te ontspannen. Maar het tij lijkt te keren. De trend waarbij retailers gigantische vlaggenschippen openen waaraan de nodige dosis beleving is toegevoegd, zette ook dit jaar door

Tommy Teleshopping: 'Tv is niet dood'
Door de hoeveelheid marktplaatsen, webshops en fysieke winkels zou je bijna vergeten dat er ook nog zoiets bestaat als winkelen op tv. Bij Tommy Teleshopping gaan maandelijks nog dertigduizend producten over de spreekwoordelijke toonbank en vanaf begin december heeft het thuiswinkelbedrijf zelfs zijn eigen zender: Tommy TV. “Mensen zeggen wel dat tv dood is, maar dat is helemaal niet zo”, vertelt cmo Gert Kruithof.

De tien best gelezen artikelen van 2019
Een nieuwe startup van de eigenaar van Rituals? Daar wilde iedere RetailTrends-lezer wel meer over weten. Het exclusieve verhaal van Rupert Parker Brady over House of Rituals prijkt bovenaan de lijst met best gelezen artikelen van 2019. Verder veel kommer en kwel (Hudson's Bay, Miller & Monroe, Coolcat), maar ook juist initiatieven tot vernieuwing (Leen Bakker, de winkel van de toekomst) waren populair.

De Japanse werkplaats van Freitag
Het Zwitserse Freitag opende deze maand zijn derde Japanse winkel. Na Tokio en Osaka is het tassenmerk nu ook op een fysieke manier in Kyoto vertegenwoordigd. Je herkent het filiaal direct aan de grote cartoonachtige muurbeschildering van een vrachtwagen op de buitenkant van het pand.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!