Hoogvliet breidt logistiek uit naar Bleiswijk

Hoogvliet heeft vrijdag zijn nieuwe distributie- en servicecentrum in Bleiswijk geopend. De komende weken vinden de eerste activiteiten plaats in het servicecentrum en kort daarna wordt het dc in gebruik genomen, laat de supermarktketen weten. 

Op bedrijventerrein Prisma is sinds 2016 al de Hoogvliet Bakkerij in gebruik. In januari 2018 startte de keten met de bouw van het dc, servicecentrum en de slagerij, met een totale oppervlakte van 72 duizend vierkante meter. Hoogvliet wil dat het dc uiteindelijk voldoet aan de criteria die gelden voor het ‘Breeam Outstanding’-label, met maatregelen waardoor de CO2-uitstoot van het centrum met twintig procent wordt verlaagd.

Ceo Siep de Haan noemde het nieuwe dc bij de opening ‘een belangrijk onderdeel van de strategie van Hoogvliet met als centrale doelstelling de meest attractieve omnichannel supermarkt binnen haar marktgebied te zijn, met de laagst mogelijke logistieke kostenstructuur’. Hoogvliet heeft met zeventig winkels een marktaandeel van 2,1 procent (in 2019).
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!