Action nadert 200 grootste retailers ter wereld

Action behoort voor de tweede keer op rij tot de snelst groeiende retailers ter wereld. In de zogenoemde Fastest 50 van Deloitte staat de Nederlandse discounter op plek zes, een plekje hoger dan vorig jaar.

De Fastest 50 is onderdeel van het jaarlijkse rapport Global Powers of Retailing, waarbij de 250 grootste retailers ter wereld in kaart worden gebracht. Action behaalde in de periode 2013-2018 een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van 29,6 procent. Daarmee staat de winkelketen nu op plaats 207 in de top 250, 35 plaatsen hoger dan vorig jaar. Action groeide in de gemeten jaren harder dan onder meer Zalando en Amazon.

De hoogst genoteerde Nederlandse retailer in de top 250 is nog altijd Ahold Delhaize. Het supermarktconcern staat op plek 12, één positie lager dan bij de vorige editie. Verder staan uit ons land Jumbo (145) en GrandVision (231) in de lijst. 

De grootste retailer ter wereld is nog altijd met afstand Walmart, met een omzet van 514 miljard dollar in 2018. Amazon staat voor het eerst in de top drie, met nog slechts een fractie minder omzet dan nummer twee Costco. Ook Schwarz Group, het moederbedrijf van Lidl, klimt een plekje en staat nu vierde. De groei van Amazon en Lidl gaat ten koste van Kroger, dat van drie naar vijf zakt.

Lees op RetailTrends meer over de grootste retailers ter wereld.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!