Winkels mogen openblijven, kappers tot in elk geval 6 april dicht

Winkels mogen openblijven, kappers tot in elk geval 6 april dicht

De winkels mogen openblijven, maar ze moeten maatregelen nemen die ervoor zorgen dat klanten 1,5 meter afstand houden. Ze moeten klanten daar bij de ingang op wijzen. Burgemeesters krijgen de bevoegdheid om winkels desnoods een scherp deurbeleid te laten voeren. Als winkels dat niet opvolgen, kunnen ze worden gesloten.

Dat maakte justitieminister Ferd Grapperhaus bekend tijdens een persconferentie, die werd geopend door premier Mark Rutte. "Gebruik je gezonde maatschappelijke verstand", zei Grapperhaus. "Ga zo min mogelijk de deur uit, alleen voor je werk. Ga boodschappen doen, maar doe dat alleen en niet met het hele gezin. Op een tijdstip waarop de winkel rustig en overzichtelijk is. Alleen dan kunnen we afstand bewaren." Een frisse neus halen kan, zei Grapperhaus, maar doe dit niet in een groep.

Kappers, schoonheidsspecialisten en andere zogenoemde contactberoepen op het gebied van uiterlijke verzorging mogen tot 6 april hun vak niet meer uitoefenen. Kapsalons aangesloten bij Kappersunited, een initiatief van een aantal grote Nederlandse kappersbedrijven, sloten de deuren maandagmiddag al. Het gaat om AMI Kappers, BrainWash Kappers, Club Kappers, Cosmo hairstyling, HairApp, Kinki Kappers, Leon Zuidgeest Kappers, Marna Hairclub, Rombout Kappers, SMILEKappers, TEAM Kappers, Yes! Salons en Yorimage.

Alle samenkomsten en evenementen in Nederland worden tot 1 juni verboden. Er geldt geen ondergrens meer. Tot nu toe waren alleen evenementen met meer dan honderd personen verboden.

Lees hier het liveblog van maandag terug.

Reacties 9


Retail Expert 24 mrt, 00:03

Kappersunited was al rijkelijk te laat. Waar de kleinere zelfstandigen al in een vroeg stadium lieten zien dat sluiten noodzakelijk was. Liet Kappersunited hun mederkers bewust hun vak met de grootst mogelijke risico uitvoeren. Walgelijk gewoon, haast onmenselijk maar in ieder geval extreem gevaarlijke blootstelling aan een levensgevaarlijk virus!


B.A Reins 24 mrt, 08:37

Ik werk bij een Opticien, en wij zijn ook nog steeds open. Wij hebben toch ook een contactberoep.....hoe zit het dan bij ons?


Jan Weber 24 mrt, 10:54

Voor opticiens vooralsnog geen gedwongen sluiting. Verschillende ketens en zelfstandigen zijn dicht. alle afgekondigde maatregelen gelden uiteraard ook voor de optiekbranche, Voor advies volg de richtlijnen van NUVO, zie site.


A P 24 mrt, 14:58

In de optiek kunnen wij niet de 1.5 m afstand bewaren. Met ogen meten, brillen verkopen en pupilafstand meten zit je erg dichtbij. Dus het slaat nergens op dat die open mogen blijven !!!!


K. M. 24 mrt, 16:35

Jan Weber, de Nuvo moet eindelijk eens opstaan in plaats van een walgelijk beleid voeren. Deze organisatie staat niet voor zijn personeel, en laat de opticiens in Nederland aanmodderen.
Het is een kwestie van tijd dat de opticiens hun medemens besmetten doordat zij open blijven. Nuvo moet opstaan en sluiting verplichten.


E. C. 24 mrt, 20:04

Groot gelijk, K.M. Bij een opticien werk je constant binnen de anderhalve meter. Ik vind het echt niet kunnen dat die nog open zijn. De medewerkers staan zo voor het blok: loyaliteit aan hun baan, maar wel hun gezondheid op het spel.


J. J. 9 apr, 20:29

Inmiddels is het 9 april en nog altijd veel last van het open zijn van optieken. Ontslag als ik niet wil werken, klanten hoesten, collega's ook. Ik voel me erg onveilig!


Magda Zagozda 16 apr, 17:55

Naar 6 april mogen de kappers weer openen of blijven tot juni toe dicht hoe zit dat precies uit nu ??


jan van zeijkertsen 19 apr, 18:54

we zitten met 10 man in een kleine brillen winkel dus euhm 1.5meter is 20cm we gaan gewoon door

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!