De huur van de 780 Blokker-panden wordt gewoon doorbetaald. Het enige verschil is dat de huur aan het eind van de maand betaald wordt in plaats van aan het begin. Dat meldt ceo Michiel Witteveen aan Vastgoedmarkt. 

“We hebben voor al onze panden in Nederland een voorstel verstuurd naar de eigenaren om de huur naar het einde van de maand op te schuiven. De meesten vonden dat een heel mooi voorstel”, vertelt Witteveen. 

De situatie is in Nederland anders dan in bijvoorbeeld Frankrijk, legt Witteveen uit. Het is juridisch lastiger om zomaar te stoppen met het betalen van huur als je nog open mag zijn. “In Frankrijk moeten onze winkels dicht. Daar sta je juridisch heel anders tegenover vastgoedeigenaren dan wanneer je gewoon open mag zijn.”

De huishoudketen houdt zijn deuren in Nederland gewoon open, om de cashflow in stand te houden en om zijn afspraken na te blijven komen naar verhuurders en toeleveranciers. “Wij gaan niet zoals sommige retailers onze betaaltermijn opeens verlengen. Dan ben je jouw probleem aan het doorschuiven op een ander.”