Mode-discounter Takko in zwaar weer

Mode-discounter Takko in zwaar weer

Mode-discounter Takko verkeert in financieel zwaar weer. Om niet in liquiditeitsproblemen te komen, heeft de retailer de rentebetalingen over zijn obligaties opgeschort. Dat meldt het Duitse WirtschaftsWoche

De discounter vierde onlangs de heropening van zijn 1900 filialen (waarvan ruim honderd in Nederland) die wegens het coronavirus tijdelijk gesloten waren, met kortingen van dertig procent op alle artikelen. Het is echter de vraag of de heropening de keten er financieel nog bovenop kan brengen. Kredietbeoordelaar Moody’s verlaagde onlangs de kredietwaardigheid van Takko naar ‘Caa3’, wat wijst op aanzienlijke wanbetalingsrisico’s.

De kledingketen laat in een statement weten dat het opschorten van de rentebetalingen de liquiditeit naar verwachting zal verbeteren en de impact van de coronacrisis zal verkleinen. Takko, dat snel groeit maar gebukt gaat onder een zware schuldenlast, behaalde het vorige boekjaar een omzet van zo’n 1,1 miljard euro. Het bedrijf maakt sinds 2010 deel uit van private-equitymaatschappij Apax Partners.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!