Het beste van RetailTrends: week 26

Het beste van RetailTrends: week 26

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Contant geld in de ban: het nieuwe normaal?
Contant geld: het kabinet riep ondernemers onlangs nog op om het wettige betaalmiddel te blijven accepteren. Toch zijn sommige winkeliers de briefjes en munten liever kwijt dan rijk en de coronacrisis kan hen het laatste zetje geven. Zo kan er bij de 210 winkels van kledingketen terStal voortaan alleen nog worden gepind. Een goede zet?

Hoe gaat het met 'de goedkoopste winkel van Nederland'?
Supermarkten worden als een van de winnaars van de coronacrisis gezien. Gaat dat ook op voor Budget Food? We gingen te rade bij algemeen directeur Maarten Muller.

Waarom vijftigplussers winkels extra in het nauw brengen
Vijftigplussers hebben in de coronacrisis het internetshoppen omarmd. Ook in de toekomst zijn ze van plan meer via webshops te kopen. Dat blijkt uit onderzoek van vastgoedadviseur Colliers International. Slecht nieuws voor de winkelstraten in middelgrote steden. Tijd voor actie, zegt Jeroen Bloemers van Colliers.

Waarom modemerk No Label het graag simpel houdt
Fashion? Dat is vooral iets voor vrouwen, vinden ze bij No Label. De meeste mannen willen functionele kleding. Lekker simpel, geen gekkigheid. En dat legt No Label geen windeieren. Het in Amsterdam gevestigde merk groeit hard. Er komen meer winkels en het buitenland lonkt. In gesprek met managing director Ruben Fust.

Is die anderhalve meter in winkels nog te handhaven?
Het ziet ernaar uit dat de anderhalvemeterregel nog wel even de norm blijft. En hoewel je misschien zou verwachten dat consumenten 'het nieuwe winkelen' ondertussen wel onder de knie hebben, blijkt het in de praktijk toch lastig om de regels niet te laten verslappen. Steeds vaker ontstaat er discussie tussen de klant en de retailer. Daarom riep Detailhandel Nederland dinsdag de consument op om 'de regels en elkaar te respecteren'. Hoe handhaaf je de anderhalve meter?

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!