Modegroep FNG krijgt geen geld van de banken

Modegroep FNG krijgt geen geld van de banken

De noodlijdende modegroep FNG krijgt geen extra geld van de banken. Dat heeft een woordvoerder van het moederbedrijf van Miss Etam en Steps bekendgemaakt na een informele ondernemingsraad.

FNG moet eerst op andere manieren geld ophalen, vinden de banken. Het concern onderzoekt vier alternatieven. Het gaat volgens persbureau ten eerste om een kapitaalinjectie van een investeringsfonds. Ook de uitgifte van converteerbare obligaties is een optie. FNG zou ook kunnen ingaan op het aanbod van een derde partij die de oude voorraden wil verkopen. De laatste mogelijkheid is het verkopen van bepaalde onderdelen van FNG in de Benelux.

Vorig jaar leed FNG een nettoverlies van 292,1 miljoen euro en heeft een schuldenberg van vele honderden miljoenen opgebouwd. De coronacrisis heeft de problemen alleen maar verergerd. De nieuwe top van het bedrijf werkt aan een reddingsplan.

Volgens vakbond ACV Puls heeft FNG op heel korte termijn zeventig miljoen euro nodig om een doorstart te kunnen realiseren. Ceo ad interim Paul Lembrechts zou volgens de bond hebben gezegd 'dat het zeer moeilijk zal zijn om iets te redden van het FNG-schip'.

Reacties

292 miljoen verlies in 2019? En daar komt nu de Corona crisis nog bij, ik vind het niet zo gek dat banken hier geen zin in hebben, wie wel?

Geplaatst door Hugo Vis op 23 juli 2020 om 11:20

Gaan ze niet meer redden dit!

Geplaatst door J P op 23 juli 2020 om 11:46

Trek de stekker er maar uit, voegt niets toe. Wellicht komt er wel weer een boomerachtige miljonair die wat geld wil verbranden met een doorstart die toch wel weer mislukt?

Geplaatst door Henk Dekker op 23 juli 2020 om 15:29

Voor de eigenaren heb ik geen enkel medeleven. Die waren alleen maar uit op groei en het verrijken ten koste van alles. Sneu is het voor die vele personeelsleden. Die komen op straat in een landschap met leegstaande winkels. Voor de consument is het ook niet erg want die heeft er zelf voor gekozen om via andere kanalen te kiezen. Het is niet leuk voor de beleving in de winkelstraten. Winkelcentra zijn ten dode opgeschreven omdat er in de 90-er jaren veel te veel is gebouwd. Nieuwe bestemmingen geven aan leegstand is de enige oplossing. Veel werk voor gemeenten en eigenaren van panden.

Geplaatst door R. Scheenjes op 24 juli 2020 om 00:09

Na Lex H dacht je dat het niet erger kon. Maar jawel. Nu is er nog een grotere ellende gecreëerd door Dieter P en zijn metgezellen. FNG was en is een soort van pyramidespel dat nu helemaal in elkaar dondert. Zonder COVID was dit ook gebeurt.
Erg sneu voor het personeel de huurbazen en de leveranciers die met onbetaalde facturen en goederen in hun maag zitten. Ben erg benieuwd of de “ eigenaren “ van Fng hier mee weg gaan komen en hun hierdoor vergaarde vermogens mogen behouden.

Geplaatst door P F op 24 juli 2020 om 08:01

En maar groter en groter willen en niet meer weten welke doelgroep een keten heeft

Geplaatst door Rob Luijendijk op 24 juli 2020 om 15:23

Laatste nieuws

RetailTrends