De noodlijdende modegroep FNG krijgt geen extra geld van de banken. Dat heeft een woordvoerder van het moederbedrijf van Miss Etam en Steps bekendgemaakt na een informele ondernemingsraad.

FNG moet eerst op andere manieren geld ophalen, vinden de banken. Het concern onderzoekt vier alternatieven. Het gaat volgens persbureau ten eerste om een kapitaalinjectie van een investeringsfonds. Ook de uitgifte van converteerbare obligaties is een optie. FNG zou ook kunnen ingaan op het aanbod van een derde partij die de oude voorraden wil verkopen. De laatste mogelijkheid is het verkopen van bepaalde onderdelen van FNG in de Benelux.

Vorig jaar leed FNG een nettoverlies van 292,1 miljoen euro en heeft een schuldenberg van vele honderden miljoenen opgebouwd. De coronacrisis heeft de problemen alleen maar verergerd. De nieuwe top van het bedrijf werkt aan een reddingsplan.

Volgens vakbond ACV Puls heeft FNG op heel korte termijn zeventig miljoen euro nodig om een doorstart te kunnen realiseren. Ceo ad interim Paul Lembrechts zou volgens de bond hebben gezegd 'dat het zeer moeilijk zal zijn om iets te redden van het FNG-schip'.