Winkels opvolger Blokker België storten geen geld meer door

Winkels opvolger Blokker België storten geen geld meer door

Winkels van Mega World, de opvolger van Blokker in België, storten voorlopig geen geld meer door naar het moederbedrijf. Dat meldt secretaris Marc Jacobs van vakbond ACV Puls aan RetailNews.

Het personeel komt daarmee tegemoet aan een oproep van Jacobs. Hij wil zo voorkomen dat de directie het geld doorsluist naar rekeningen in het buitenland. Volgens Jacobs zou er onder meer sprake zijn van 'papieren bedrijven waar amper kapitaal aanwezig is'. Winkelmedewerkers vragen klanten niet meer te pinnen (via Bancontact), maar om contant te betalen. Het geld wordt dan door het personeel in de kluis gestopt. Een oproep van Jacobs om de winkels gesloten te houden, ging de meeste medewerkers te ver.

Volgens de vakbondsman controleert deze maandag een gedelegeerd rechter van de ondernemingsrechtbank op het hoofdkantoor in Lier de boekhouding van Mega World. Deze zal ook nagaan of het bedrijf de gewenste bescherming tegen schuldeisers kan krijgen. Mega World verkeert in financiële problemen. Dat komt volgens eigenaar Dirk Bron door de coronacrisis, maar ook doordat hij 'een kat in de zak heeft gekocht' toen hij de 123 Blokker-winkels in februari overnam van moederbedrijf Mirage Retail Group. Volgens zijn advocaat leed de Belgische tak van Blokker dagelijks twee miljoen euro verlies.

Komende vrijdag is er volgens Jacobs een ondernemingsraad over de financiële situatie. "Al hebben we onze twijfels over de correctheid van de informatie die we daar zullen krijgen."

Foto: een filiaal van Mega World in Mechelen (Marc Jacobs, ACV Puls)

Reacties 1


K. van der Veldt 20 okt, 13:20

Dat een vakbond tot zo iets oproept is toch van de zotte ?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!