'Meer steun nodig voor ondernemers in binnenstad'

INretail pleit voor meer en beter passende steun voor ondernemers in de binnensteden. De brancheorganisatie wijst onder meer op een tegemoetkoming in de vaste lasten en wil dat bij de NOW-regeling meer aandacht komt voor seizoenpieken van branches.

Volgens INretail dreigt door de aangescherpte coronamaatregelen in grote delen van de winkelstraten leegstand. "Veilig je aankoop doen in coronatijd is en blijft per definitie topprioriteit en tegelijkertijd is het enorm pijnlijk dat mode- en schoenenzaken en nu ook sportwinkels klap op klap krijgen door de maatregelen die het kabinet heeft aangekondigd. Sportzaken zien hun omzet instorten nu wintersportvakanties dringend worden afgeraden."

Vorige week trokken de dertien grote binnensteden ruim de helft minder bezoekers dan een jaar geleden, blijkt uit een inventarisatie van INretail. De omzet bleef met 54 procent achter. Het CBS liet eerder in de week positieve groeicijfers zien voor de detailhandel, maar INretail benadrukt dat daar bij mode- en schoenenwinkels geen sprake van is. "Juist deze winkels bepalen het straatbeeld in de binnenstad en vullen meer dan de helft van de winkelpanden."

Reacties 4


Ondernemer Rotterdam 4 nov, 14:03

Het is kommer en kwel en de steun stelt niet veel voor. Als er in Rotterdam inderdaad een lockdown komt, dan zullen wij ons bedrijf definitief moeten sluiten. Ik vermoed dat de online spelers de overheid zeer dankbaar zullen zijn, op deze manier wordt de fysieke detailhandel gewoon de nek omgedraaid. Natuurlijk is deze ziekte erg, en ik wil niet voorbijgaan aan het leed van zieke mensen, maar voor mij betekent het dat ik straks mijn bedrijf kwijt ben, mijn huis moet verkopen, op zoek moet naar een baan (50+) en een huurhuis.


Bert Ysfogel 4 nov, 15:01

Ik gun alle mensen bij de politie en zorg een bonus, maar deze mensen hebben allemaal nog hun (vaste) inkomen en mogelijk meer door overwerk en loonsverhogingen. Hele sectoren krijgen nagenoeg niets en erger nog maken diepe schulden en worden gedwongen om te sluiten om andere te ontzien. Compenseer deze mensen liever.


J Lind 4 nov, 16:13

Waar doen wij dit allemaal voor? Dit is misschien een ontzettend zwaar punt, maar waarom heffen wij die zogeheten lockdown niet op. Echter wel met maatregelen die blijven zoals 1.5 meter, mondkapjes totdat er een vaccin is.

Er zijn enkele duizenden mensen overleden (vooral ouderen) aan Corona, je zou het helemaal vergeten maar de influenza sterftecijfers zijn nog hoger (en dat met een griepprik die ouderen elk jaar krijgen) Vele mensen op de IC met Corona zijn 80 jaar of ouder, wanneer deze mensen weer beter worden hebben ze misschien nog enkele jaren, terwijl overige generaties zoveel klappen nog gaan krijgen, faillissementen, ontzettend veel werkeloosheid, zelfmoordcijfers gaan omhoog etc etc...

Is het wel de moeite om deze ouderen te redden ten koste van vrij veel?!


Machiel R 4 nov, 18:11

@ J. Lind: dus jouw moeder of oma mag thuis sterven zonder naar het ziekenhuis te kunnen?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrieven van RetailTrends en mis niets!

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!