INretail: supermarkten moeten niet gaan stunten

Nu de non-foodwinkels dicht zijn, moeten supermarkten niet gaan stunten met aanbiedingen of het non-foodassortiment gaan uitbreiden. Dat vindt INretail, de brancheorganisatie voor non-foodwinkels.

INretail vreest dat de sluiting desastreus uitpakt voor de sector. De brancheorganisatie zegt te beseffen dat de enorme stijging van het aantal coronabesmettingen om extra maatregelen vraagt, maar dat zou intelligenter kunnen. "Nu komen een half miljoen medewerkers thuis te zitten. Consumenten kunnen alleen nog online aankopen doen, terwijl de maximale capaciteit van webshops is bereikt. Het is essentieel dat click & collect voor alle winkels mogelijk wordt." Premier Rutte noemde in zijn toespraak alleen de bouwmarkten waar vooraf bestelde artikelen kunnen worden opgehaald.

INretail gaat de perspectieven voor ondernemers in kaart brengen. "Dat de overheid met een passend maatregelenpakket over de brug moet komen nu de situatie zo dramatisch is gewijzigd, is overduidelijk." INretail-directeur Jan Meerman riep daar maandag voordat de sluiting officieel bekend werd gemaakt ook al toe op.

Intussen merkt onlinesupermarkt Picnic dat het al drukker wordt. Voor sommige artikelen stelt het bedrijf daarom een maximumaantal in. "Dan moet je denken aan wc-papier, sommige alcoholsoorten, pastaverpakkingen, paracetamol", zegt topman Michiel Muller tegen het AD. "Ook de zaken die in maart veel werden ingeslagen. Maar de limieten zijn best ruim dus je kunt voor ruim een week inkopen."

Reacties 3


Gerard Delsing 15 dec, 10:01

In België hebben ze het goede voorbeeld gegeven in de laatste lock down. In de essentiële winkels was het verboden om niet essentiële goederen te verkopen om zo een oneerlijke concurrentie tegen te gaan. Zorg dat niet essentiële winkels wel goederen mogen leveren cq laten ophalen om toch nog iets van omzet te generen. Laat niet de buitenlandse en grote webshops hiervan profiteren. Promoot dat de mensen lokaal kopen! Daar heeft de consument op lange termijn het meeste voordeel van!


Dennis Landman 15 dec, 13:25

Zolang je bij bedrijven nog steeds kunt afhalen zal dit allemaal nog wel even duren. een lockdown is het niet zolang mensen creatief blijven met winkels open houden via de achterdeur en alle regels omzeilen! Ik zeg overheid alles dicht behalve supermarkten en apothekers en jammer dan even het is wat het is! Heb je niet genoeg buffer opgebouwd als bedrijf om dit te doorstaan dan is het niet anders had je ipv die te dikke auto en te grote huis maar wat achter de hand moeten houden!
Als we met zijn allen zo doorgaan zijn we over een jaar nog bezig.
Beter nu even de pijn en straks weer fijn!


Machiel R 15 dec, 14:48

Doen die mensen van INretail zelf wel eens boodschappen. Als ik naar mijn kassabon van de super kijk wordt er weinig gestunt. Zonder gek in te kopen gaat het bedrag op de kassabon alleen maar omhoog.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrieven van RetailTrends en mis niets!

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!