FNV dreigt met acties na overleg over supermarkt-cao

De FNV is teleurgesteld na het overleg over een nieuwe supermarkt-cao. De vakbond dreigt met acties.

FNV-bestuurder Mari Martens zegt dat de werkgevers een procent meer loon boden dan eerder: vijf procent na twee jaar. De bond, die op de gigantische omzetten bij supermarkten wijst, wil vijf procent per jaar. Volgende week vrijdag staat er een nieuwe overleg gepland, maar Martens verwacht er weinig van. "Ik ga ervan uit dat we echt actie moeten voeren voordat deze werkgevers hun mensen gaan waarderen."

Directeur Patricia Hoogstraaten van het Vakcentrum, de woordvoerder namens de werkgevers, bevestigt dat de partijen er opnieuw niet zijn uitgekomen. "Maar we vonden het wel een constructief gesprek. En we vinden dat we een constructieve stap hebben gedaan door ons loonbod voor de cao-periode met een procent te verhogen." De eis van vijf procent per jaar noemt ze "buiten verhouding". De forse omzetstijging bij supermarkten is volgens haar onder meer toe te schrijven aan de sluiting van de horeca, dat terwijl een loonsverhoging structureel is.

Ze wijst er daarnaast op dat de werkgevers meer stappen hebben gezet. Zo was oorspronkelijk het plan om de zondagtoeslag te schrappen, inmiddels is het voorstel een halvering. De mensen die er nu gebruik van maken, zouden dan worden gecompenseerd. De werkgevers vinden dat ook de bonden moeten bewegen.

Reacties 3


Eerlijke Prijs 20 jan, 15:38

De zondag open met 100% toeslag is rendabel anders ga je niet open. Wat op zondag kan kan ook doordeweeks. Dit geef aan hoeveel ondergewaardeerd personeel word. Er moet eens in € gepraat worden ipv %. 10% op niks is nog steeds niks. Knap als je een gezin moet onderhouden als je winkel mw bent.


A F 21 jan, 12:32

Waarom geen voelbare actie,s tegen de supermarkt ?
Hier worden ze niet bang van hoor ze blijven rekken tot dat de toeslag er af is op zondag met misschien nog 1% er bij ????


Barry Boer 21 jan, 17:29

De grootgrutters zijn banger voor de boeren als voor hun eigen personeel. Personeel heeft geen trekker om de boel plat te leggen/blokkeren. Mw die van dit werk moeten leven hebben de kennis/kunde niet om een gezamenlijke actie te plannen om de boel plat te leggen. Vakbonden ipv klagen dat de ledenaantallen dalen help deze groep met organiseren en laat zien dat jullie ook wat bereiken voor het personeel. Dan is er een win win win situatie. Ook de grootgrutter heeft er belang bij dat winkel medewerkers een goede financiële basis hebben. De loonkosten worden doorberekend in de consumentenprijs dus uiteindelijk houd de grootgrutter aan het eind van de streep net zoveel over. Een goede loonsverhoging kost de grootgrutter niks.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!