Personeel Miss Etam en Steps wacht nog op salaris

De ongeveer 350 medewerkers van Miss Etam en Steps hebben nog geen salaris over januari ontvangen. Moederbedrijf NXT Fashion zegt afhankelijk te zijn van steunmaatregelen van de overheid, maar het is zeer de vraag of het daarvoor in aanmerking komt.

Door de lockdown zijn alle winkels van Miss Etam en Steps sinds half december dicht. NXT Fashion heeft daarom een beroep gedaan op de NOW-regeling wegens substantieel omzetverlies. Eigenaar Martijn Rozenboom nam begin september Miss Etam en het veel kleinere Steps over na het faillissement van FNG. Volgens NXT Fashion ziet het UWV het tot nu toe als een nieuwe onderneming, die niet in aanmerking komt voor steun. NXT Fashion is het daarmee oneens. Het wijst erop dat het 'oude' Miss Etam en Steps zijn voortgezet, weliswaar in afgeslankte vorm, maar ook met het personeel dat vóór het faillissement al in dienst was.

Rozenboom wil niet zeggen wat hij gaat doen als de steun er niet komt. "Daar gaan we nu niet over speculeren. We gaan ervan uit dat het UWV komende week de NOW-regeling alsnog toekent", laat hij via een woordvoerder aan RetailNews weten.

Eind vorig jaar werden het distributiecentrum en het hoofdkantoor failliet verklaard. Er werkten 116 mensen. Het faillissement was aangevraagd door het bedrijf zelf. Rozenboom wees erop dat door de huidige lockdown de omzet in één keer was weggevallen. Daardoor konden de twee bedrijfsonderdelen niet langer aan hun betalingsverplichtingen voldoen. De winkels vielen buiten het faillissement.

Rozenboom nam behalve Miss Etam en Steps ook Expresso, Claudia Sträter en Promiss over. Hij telde er in totaal 7,8 miljoen euro voor neer. Rozenboom verkocht Expresso en Claudia Sträter al snel door aan de Van Uffelen Groep. Promiss is in november overgenomen door het Belgische Paprika. 

Reacties 4


Twan Bergsma 31 jan, 19:34

Herkenbaar. Vorig jaar bedrijven van eenmanszaak omgezet naar BV. Komen i.v.m. wijziging kvk nummer, loonheffingsnummer en BTW nummer niet in aanmerking voor enige steun. Sommige medewerkers al meer dan 15 jaar in dienst..... sorry einde oefening. Een vergoeding is voordeliger dan 7 mensen van 55 jaar in de ww/bijstandsuitkering.
In Den Haag is er toch nog een die hier hartelijk om kan lachen.


Reinder Koornstra 1 feb, 12:47

Zoiets “overkomt” een man als Martijn Roozenboom natuurlijk niet!
Benijd dat personeel niet!,
Maar ja, waar moet je heen als verkoper tegenwoordig?


Joost Kriek 1 feb, 14:19

Sneu voor de medewerkers maar wil Miss Etam/Steps overleven moeten ze overstappen naar een totaal andere strategie en de grote steden vaarwel zeggen. Helaas zullen er dan ontslagen vallen. Hun klant loopt niet meer in
regio Rotterdam, Den Haag of Utrecht.


Marc McGregor 2 feb, 03:14

Laferen tussen de regels door en steun pakken. Bedrijf verder uitkleden en dan alsnog failliet en zelf de zakken gevuld en personeel alsnog op straat..ach het is toch niet gelukt, en ondertussen die paar ton steun nog even mooi meegenomen. UWV kan de kosten van personeel voor zich nemen en de eigenaar gaat vrij uit.. Dit scenario ken ik ergens van....

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!