Niet-essentiële winkels mogen vanaf vandaag starten met click & collect. Modeketen terStal maakt van de mogelijkheid geen gebruik. "Het is een farce, ik laat mijn medewerkers niet in de vrieskou staan voor maximaal twee procent meer omzet", aldus eigenaar Niek Gloudemans tegen Tubantia.

Volgens Gloudemans is het krom dat klanten elkaar in de supermarkt 'voor de sokken lopen' en hij met 5 graden vorst een tafeltje voor de ingang van de winkel moet zetten. "Voorlopig niet. We gaan er pas beperkt mee beginnen als het weer beter is. INretail vierde deze stap als een overwinning. Belachelijk, het is nog minder dan een doekje voor het bloeden."

Door de coronacrisis verwacht terStal over 2020 een omzetverlies van zeventien procent. En hoewel de online-omzet dit jaar stijgt - van tien naar 25 procent - compenseert dat niet het verlies dat de modeketen lijdt door de winkelsluitingen. Doordat terStal meer dan 250 werknemers telt, krijgt de retailer maximaal 600 duizend euro per kwartaal. Dat is omgerekend 900 euro per winkel. "De gemiddelde vaste lasten van een terStal-winkel bedragen al gauw 30 duizend euro per kwartaal", stelt Gloudemans. 

Beluister hier de RetailTrends-podcast met de eigenaar van terStal.