Noodlijdend Neckermann in België koopt tijd

De noodlijdende reisorganisator Neckermann in België vraagt bescherming tegen schuldeisers aan. Zo hoopt het bedrijf, dat vijftig winkels heeft, tijd te winnen om de gesprekken met een overnemer tot een goed einde te brengen.

Dat melden Belgische media. Eind 2019 ging moederbedrijf Thomas Cook failliet. In Nederland, waar Neckermann sinds 2011 geen winkels meer had, viel het doek voor het bedrijf. TUI nam wel de domeinnaam neckermann.nl over en kocht ook het klantenbestand. In België kwam het gros van de Neckermann-winkels in handen van de Spaanse reisorganisatie Wamos.

Toen Neckermann eind vorig jaar door de coronacrisis in geldnood kwam, zegde Wamos een kapitaalinjectie van 3,5 miljoen euro toe. Maar dat geld kwam er niet; Wamos had zelf ook veel last van de crisis. Neckermann leek zo af te stevenen op een faillissement. Maar door een gerechtelijke procedure op te starten, krijgt het bedrijf vier maanden de tijd om een overnemer te vinden. Tijdens die periode is Neckermann beschermd tegen een faillissement. Ceo Laurent Allardin zegt dat hij ervan overtuigd is dat het bedrijf snel een nieuwe start kan maken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!