Le Pain Quotidien krijgt eigen filialen in Nederland

Le Pain Quotidien krijgt eigen filialen in Nederland

De zeven Nederlandse franchisezaken van Le Pain Quotidien komen in handen van de moederorganisatie in Brussel. Dat betekent dat de bakkerij- en restaurantketen voor het eerst eigen filialen in ons land krijgt.

Le Pain Quoditien heeft nu franchisewinkels in Amsterdam en Amstelveen. Door de zeven bestaande vestigingen in eigen handen te nemen hoopt het hoofdkantoor een basis te leggen voor uitbreiding met nieuwe franchiselocaties. De keten is actief op zoek naar nieuwe partners en locaties in steden als Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Breda, Eindhoven en Maastricht.

Door een combinatie van eigen filialen en franchisenemers kan de formule sneller groeien en lokale veranderingen beter managen, zegt ceo Annick Van Overstraeten. “Zonder een minimum aan centralisatie worden lokale afdelingen al snel een grote investering met een dure overhead.”

Het Amsterdamse netwerk van Le Pain Quotidien is door de Nederlandse ondernemers Arne Altmann en Hubert Nieuwendijk sinds 2009 uitgebouwd. Zij blijven aan boord en zeggen bij te zijn met de ‘intensere samenwerking’ met Brussel. Die zorgt ervoor dat de Nederlandse afdeling meegaat in de digitalisering en automatisering, ontwikkelingen waar het bedrijf in het coronajaar mee bezig is geweest. “In Nederland hoeven we dit nu alleen nog maar te implementeren, net als de nieuwe huisstijl, die het merk aantrekkelijker maakt voor nieuwe partners of eigenaars van panden”, aldus Altmann.

Le Pain Quotidien bestaat sinds 1990 en heeft nu tweehonderd winkels in 21 landen. De groep die vanuit Brussel wordt geleid is rechtstreeks verantwoordelijk voor de markten in de Benelux, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!