Winkels mogen op zijn vroegst 28 april open

Winkels mogen op zijn vroegst 28 april open

Niet-essentiële winkels mogen op zijn vroegst 28 april weer volledig open. Het kan alleen als het aantal ziekenhuisopnames van mensen met corona duidelijk afneemt.

Dat zeiden minister-president Mark Rutte en gezondheidsminister Hugo de Jonge tijdens de persconferentie over de corona-aanpak. Eerder hoopten ze dat het vanaf 21 april al zou kunnen, bleek uit uitgelekte plannen. Rutte betreurde dat die datum naar buiten was gekomen en 'een eigen leven is gaan leiden'. "Want 21 april komt gewoon écht te vroeg."

Het kabinet bekijkt per week of er versoepelingen mogelijk zijn. Op 20 april wordt duidelijk of winkels en terrassen vanaf 28 april open kunnen. Dat zou samen met het afschaffen van de avondklok de eerste stap zijn in een openingsplan.

Brancheorganisatie INretail zegt in een reactie dat het kabinet geen dag langer moet wachten met de heropening. "De sector zit in een wurggreep en gaat failliet." Volgens INretail zet het winkelen op afspraak geen zoden aan de dijk. Winkelen kan volgens de brancheorganisatie veilig.

 

Reacties 5


Flop Flop 21 apr, 10:57

Voor de meeste ondernemers komt het wel goed, zolang ze nog hun dikke lease auto's en grote huizen kunnen betalen.


Ellie Frissen 15 apr, 17:34

De kleine zzp, ondernemer, retail, kleine damesboutique juni 2019 begonnen, geen steun, ook niet van verhuurder, 15 mei sluiten de deuren, in de schulden en weg droom, corona vreselijk, maar dit is ook vreselijk.
Een verdrietige ondernemer


Gerard van Alphen 14 apr, 19:21

Dicht in opdracht van de overheid, je doorlopende kosten worden slechts een deel gecompenseerd (en uitbetaling heel veel later)

Maar je bent “niet essentieel” en dus blijkbaar ook “niet interessant”.

Je zal maar coffeeshop zijn zeg, dan mag je dus wel gewoon open om iets te verkopen dat officieel niet eens bestaat.

Wie dit uit kan leggen mag zich melden


Jan Duifhuizen 14 apr, 14:01

Ongelooflijk zuur dat we nog steeds niet open mogen zonder afspraak, de verhouding met de huurbazen verslechterd ( degene die wel meewerken uitgesloten), de liquiditeit droogt op.
We zijn volledig in staat om veilig open te kunnen, helaas wordt er met alles rekening gehouden, behalve met de Retail en Horeca, testen worden er gedaan met evenementen, party's en voetbal wedstrijden.
Mark en Hugo, zou het nu niet veel beter zijn als er een zogenaamde test met niet essentiële winkels wordt gedaan ?? Dat lijk me zinvoller om testen dan een dance event of iets dergelijks.


Joost Kriek 14 apr, 13:58

Het probleem is dat ambtenaren en andere mensen die toch wel een salaris krijgen in hun achterhoofd hebben van: een beetje ondernemer weet zich wel aan te passen. Terwijl ze eigenlijk geen benul hebben met wat voor een vaste laste lasten ondernemers maandelijks moeten werken. Een gemiddelde ambtenaar denkt echt dat je op een A1 locatie hooguit €2000,- in de maand betaald. Ze blijven met het idee hangen van de zogenaamde zwakke broeders mogen wel verdwijnen. Daarom zijn ze doof voor de noodkreten van ondernemers.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!