Winnaar en verliezer van de week: Wibra en de Markthal

RetailTrends licht elke vrijdag een winnaar en een verliezer uit, gebaseerd op het nieuws van de afgelopen week. Met deze keer: Wibra en de Markthal.

Retail kent succesverhalen en mislukkingen, iedere dag weer. RetailTrends licht elke vrijdag een winnaar en een verliezer uit, gebaseerd op het nieuws van de afgelopen week. Met deze keer: Wibra en de Markthal.

Winnaar: Wibra
Wibra werd in juni voor de rechter gedaagd omdat de keten werknemers de uren wilde laten inhalen die ze tijdens de lockdown niet konden werken. Vakbond FNV probeerde daar een stokje voor te steken. Zonder succes, want de kortgedingrechter heeft geoordeeld dat Wibra in zijn recht staat. Volgens de vakbond kreeg de textieldiscounter deze uren via de NOW-regeling al gecompenseerd en daarom zou de Wibra de uren moeten kwijtschelden. Wibra-directeur Bas Duijsens wees erop dat de keten handelt in lijn met de cao voor retail non-food. De ene keer werk je wat minder voor je maandsalaris, de andere keer wat meer. De rechter is het daarmee eens. De keten past de cao op de juiste manier toe en handelt ‘niet in strijd met goed werkgeverschap’.

Volgens de rechter is het ook niet zo dat werknemers zich onbeperkt beschikbaar moeten houden voor het inhalen van de minuren. "Het inroosteren gebeurt in goed overleg met de werknemer en er zijn grenzen aan het maximaal aantal uren dat ingehaald moeten worden." Het gaat om veertig minuten per werknemer in de resterende 35 weken van dit jaar. "Dat is niet onaanvaardbaar." Wibra is uiteraard blij met de uitspraak, maar in een verklaring haalt de keten flink uit naar de FNV. Het bedrijf spreekt van een 'haatcampagne', die de organisatie en de medewerkers ernstig heeft beschadigd. 

Verliezer: De Markthal
De Markthal wordt internationaal geroemd om zijn fraaie architectuur en heeft ertoe bijgedragen dat Rotterdam veel steviger op de kaart is komen te staan als toeristische trekpleister. Toch is er al vanaf de start in 2014 ook veel mis. Ondernemers en de Franse eigenaar Klépierre liggen voortdurend overhoop over servicekosten, de temperatuur in de hal en – misschien wel het meest – over het aanbod in de Markthal. Wat een soort overdekte variant van de buitenmarkt had moeten worden, met aanbieders van hoge kwaliteit versproducten, draaide steeds meer uit op een verzameling horecaconcepten. Minder eerbiedig: een vreetschuur. Hoe meer het die kant op ging, hoe moeilijker het leek het tij nog te keren.

En daar is nu een volgend probleem bijgekomen: leegstand. Ondernemers in de Markthal maken zich zorgen over de leegstand in het complex. Dat schrijft het AD deze week. De ondernemersvereniging schat dat een derde van de units zonder huur zit. "Het is heel ernstig. Er is heel veel dicht, en de uitbaters komen ook niet meer terug. Eigenaar Klépierre doet er veel te weinig aan. Ik blijf, want ik heb een vierjarig contract", zegt Carlo Ladage van de gelijknamige frietkraam. "Als dat niet zo zou zijn en als ik zie hoe mensen hier worden behandeld, had ik direct mijn biezen gepakt." Tegen het einde van oktober vallen veel subsidies weg. Ladage verwacht dat er dan nog tien uitbaters zullen vertrekken. Klépierre zelf zegt dat het hard werkt om de lege plekken weer op te vullen. Een woordvoerster zegt in een reactie dat de Markthal 'volop in beweging is' en dat er veel nieuwe gezichten te verwachten zijn. Zo hebben onder meer restaurant De Beren en TGIF getekend, evenals Yakima Ramen.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen