'Amazon wil volop winkels in Europa, Nederland niet genoemd'

Amazon is van plan de komende drie jaar zeker 260 kassaloze Fresh-winkels in het Verenigd Koninkrijk te openen. Ook in andere Europese landen wil het Amerikaanse concern met winkels van start, meldt Business Insider op basis van interne documenten.

Amazon zou mikken op zestig winkels in het Verenigd Koninkrijk in 2022 en nog eens honderd per jaar in de twee daaropvolgende jaren. De e-commercereus wil daarmee Sainsbury’s en Tesco bijbenen, die de afgelopen jaren ook veel gemakswinkels openden. 

Amazon kijkt verder naar Duitsland, Spanje en Italië. Daar zouden volgend jaar de eerste winkels moeten worden geopend. Aantallen worden niet genoemd. Het is niet duidelijk of er ook plannen zijn voor winkels in Nederland, want ons land wordt niet genoemd in de documenten. Amazon wil niet op de geruchten reageren.

Inmiddels zijn er zes Amazon Fresh-winkels in het Verenigd Koninkrijk. Die maken gebruik van dezelfde just walk out-technologie als Amazon Go, waardoor klanten bij het afrekenen niet langs een kassa hoeven. Aankopen worden bij het verlaten van de winkel automatisch gescand en afgerekend.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!