Vinted schendt mogelijk privacyregels

Diverse privacytoezichthouders stellen een onderzoek in naar Vinted. De Litouwse app voor tweedehandskleding schendt mogelijk Europese privacyregels.

De toezichthouders in Frankrijk, Litouwen en Polen slaan de handen ineen. Ze zeggen dat er veel klachten zijn binnengekomen van gebruikers. Die klagen dat ze een kopie van hun identiteitsbewijs moeten laten zien, anders krijgen ze hun geld niet. De toezichthouders onderzoeken welke wettelijke basis daarvoor is. Ook kijken ze naar de procedure en de criteria die Vinted hanteert om accounts te blokkeren en hoelang het bedrijf gegevens bewaart.

"Bij Vinted doen we er alles aan om een gebruiksvriendelijk, vertrouwd en transparant platform te bieden waar mensen tweedehands mode van elkaar kunnen kopen en verkopen. Dit omvat de toewijding om de privacy te waarborgen en de gegevens van onze leden adequaat te beschermen", zegt het bedrijf in een reactie. "We wachten op een formele mededeling van de werkgroep over de onderzoeksgebieden, maar we zullen volledig samenwerken met deze autoriteiten, zoals we al hebben gedaan met de Litouwse gegevensbeschermingsautoriteit."

Vinted is in 2008 opgericht in Litouwen en is inmiddels in vijftien landen actief, onder meer in Nederland. Het bedrijf wordt geleid door de Nederlander Thomas Plantenga.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!