Winkels op Schiphol wel tot laat open, medewerkers niet blij 

De winkels achter de douane van Schiphol mogen langer openblijven dan alle andere winkels in de rest van Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat tegenover de Volkskrant. Winkelmedewerkers zijn hier niet blij mee, want zij vrezen voor extra besmettingen. 

Niet-essentiële winkels moeten sinds vorige week zondag dicht tussen 17:00 uur 's middags en 5:00 uur 's ochtends. Essentiële winkels als supermarkten en drogisterijen mogen openblijven tot 20:00 uur. De maatregelen hebben een looptijd van drie weken en worden op 14 december opnieuw geëvalueerd. 

Deze maatregelen gelden ook voor winkels op luchthavens voor de douane, die voor iedereen bereikbaar zijn. Winkels achter de douane mogen tot diep in de nacht openblijven. Op de luchthaven komen passagiers van over de hele wereld, die van en naar andere tijdzones vliegen, laat een woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat weten aan de krant. “Die mensen zijn soms lang onderweg, dus de winkels zijn open zodat ook die mensen de producten kunnen kopen die ze nodig hebben. Dat kan ook uit een niet-essentiële winkel zijn.”

Winkelmedewerkers zien deze ruime openingstijden niet zitten. “Mensen zitten in het vliegtuig dicht op elkaar terwijl we weten dat er besmette mensen reizen. De corona vliegt ons letterlijk om de oren.” Ook is het volgens hen heel vaak vrij druk, kan er niet altijd goed afstand worden gehouden en draagt niet iedereen het mondkapje op de juiste manier.

Reacties 2


Machiel R 30 nov, 15:44

Ook in de gewone winkelstraat is het vaak druk, lukt het niet altijd de afstand te bewaren en worden mondkapjes niet juist gedragen. De argumenten snijden geen hout.


Dennis Brouwer 2 dec, 08:00

Je klinkt verbaasd machiel

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!