Siebel neemt afstand van inval Rusland

Siebel neemt afstand van inval Rusland

Siebel Juweliers distantieert zich van de inval in Oekraïne. Volgens directeur Pini Peleg zijn de banden met Poetin enkel functioneel.

Na het faillissement in 2014 kwam Siebel in handen van Lev Lieviev, die nauwe banden met Rusland en Poetin lijkt te hebben. De directeur van de retailer, Pini Peleg, benadrukt tegenover RTL Nieuws dat Siebel een zelfstandige Nederlandse onderneming is.

"Tijdens de doorstart kwam ten onrechte in de media dat Siebel in Russische handen kwam. Het moest allemaal snel, waardoor de naam van een Russisch bedrijf van Leviev als nieuwe eigenaar werd genoemd." Uitéindelijk is Siebel onderdeel van Levievs zakelijke imperium, erkent Peleg. 

"Siebel is voor zijn financiering niet afhankelijk van Rusland. Onze inkoop doen wij wereldwijd, en slechts een klein beetje in Rusland." Peleg noemt de inval beestachtig en idioot. "Wij zijn bij Siebel dan ook bezig om te kijken of wij iets kunnen doen, zoals een donatie."

Reacties 3


Leonard Van Liere 4 mrt, 18:11

Wat een ontzettend slecht verhaal. Argumenten die zo onderuit gehaald kunnen worden en inderdaad met een hoog Siewert gehalte. Als ik dat klokje om de polst van Poetin zie zitten weet ik nu echt hoe laat het is.


Eelco de Boer 4 mrt, 15:34

Nog los van de nauwe banden met Poetin heeft de eigenaar een zo goed als monopolie op de (bloed)diamanthandel in Angola, financiert hij Israëlische nederzettingen, was hij verdachte in de Trump onderzoeken met betrekking tot Russische inmenging in de Amerikaanse politiek. En dan nog denkt de eigenaar van Siebel dat er niets aan de hand is?


Len Clabbers 4 mrt, 13:15

Ik krijg hier een erg slechte smaak van in mijn mond.
Ik heb geen kennis van Siebel de eigenaar, of zijn banden met Poetin, dus vergeef me als ik er op basis van het bericht volledig naast zit.
Maar dit is wat ik lees.

Er zijn wel banden met Poetin, maar dat is alleen omdat dit voordelen biedt. (functioneel). En dus is het niet zo erg?
Het bedrijf is niet in handen gekomen, maar onderdeel van een (Russisch? ) zaken imperium En hoe maakt dat het minder Russisch?
We zijn voor financiering niet afhankelijk van Rusland. Maar wel van het Russisch moederbedrijf?
We kopen wel spullen in vanuit Rusland, maar dat is niet zoveel hoor. maakt dat het minder erg?

En we denken er ook over na of we misschien iets kunnen doen. Dat klinkt als Siewert die van plan is om misschien een deel van zijn mondkapjes winst aan een zelfgekozen goed doel te schenken.

Ik hoop oprecht dat ik het verkeerd gelezen heb.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!