Poiesz ziet brood in overname Plus- en Coop-winkels 

Poiesz is geïnteresseerd in de overname van Coop- en Plus-vestigingen in het eigen marktgebied. “Wij zijn een prima formule om winkels van andere supermarktketens een nieuw huis te bieden.” 

Poiesz’ algemeen directeur Piet Smit verklaart aan Distrifood druk aan de weg te timmeren met nieuwe vestigingspunten. “We zijn bijvoorbeeld geïnteresseerd in de overname van Plus- en Coop-supermarkten in ons marktgebied. Poiesz is voor die winkels een goede partij om verder te groeien.” Van een onderhandeling is (nog) geen sprake, maar de bedrijven ‘weten van de interesse’, aldus Smit. “Wij zijn een prima formule om winkels van andere supermarktketens een nieuw huis te bieden.”

Vorige week bleek dat commercieel directeur Harrie Westra na circa 2,5 jaar vertrekt bij het concern, dat in het noorden van het land actief is. Over het vertrek vertelt Smit: “Het is geen afscheid met slaande deuren. In de fase die nu aanbreekt, na covid, leek het zowel Poiesz als Harrie Westra beter ieder ons weegs te gaan.”
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!