Appdate: Pakketjes bestellen in de lucht

Appdate: Pakketjes bestellen in de lucht

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Uber, TataNeu en AirAsia.

TataNeu
Het Indiase TataNeu is pas net gelanceerd, maar moet zich zo snel mogelijk bewijzen als de nieuwe Amazon en Walmart. Het nieuwe platform van India’s Tata Group heeft de grote ambitie om een wereldwijde alles-in-een e-commerce omgeving te worden. De go-to app, van vliegtickets tot T-shirts. Op dit moment zijn alleen nog Aziatische merken aangesloten. Daar zit volgens Reuters ook de meeste groeipotentie: naar verwachting zal het Indiase e-retailsegment over vier jaar 140 miljard dollar (zo’n 129 miljard euro) waard zijn. De appgebruiker kan er nu terecht voor boodschappen van de Indiase supermarktketen BigBasket, voor het aanschaffen van luxe automerken als Jaguar en Land Rover van Tata Motors en voor diamanten van sierradenmerk...

Met de groei van m-commerce schieten ook apps als paddenstoelen uit de grond. Retailers houden het vaak niet bij één mobiele applicatie, terwijl niet-retailers toepassingen introduceren die niet zouden misstaan bij grote winkelketens. RetailTrends geeft wekelijks een overzicht van drie apps die meer dan de moeite waard zijn. Deze week apps van Uber, TataNeu en AirAsia.

TataNeu
Het Indiase TataNeu is pas net gelanceerd, maar moet zich zo snel mogelijk bewijzen als de nieuwe Amazon en Walmart. Het nieuwe platform van India’s Tata Group heeft de grote ambitie om een wereldwijde alles-in-een e-commerce omgeving te worden. De go-to app, van vliegtickets tot T-shirts. Op dit moment zijn alleen nog Aziatische merken aangesloten. Daar zit volgens Reuters ook de meeste groeipotentie: naar verwachting zal het Indiase e-retailsegment over vier jaar 140 miljard dollar (zo’n 129 miljard euro) waard zijn. De appgebruiker kan er nu terecht voor boodschappen van de Indiase supermarktketen BigBasket, voor het aanschaffen van luxe automerken als Jaguar en Land Rover van Tata Motors en voor diamanten van sierradenmerk Tanishq. 

AirAsia 
Nog een merk dat belooft uit te groeien tot superapp: AirAsia. De Aziatische luchtvaartorganisatie gaat een strategische samenwerking aan met Google Cloud. Reizigers moeten dankzij de samenwerking altijd en overal gebruik kunnen maken van de app. Ook in de lucht. 
Belangrijk voor AirAsia, want het bedrijf heeft als doel om het platform uit te laten groeien tot full-service app. Het boeken van een reis moet één knop verwijderd zijn van het boeken van een hotel, het reserveren bij een restaurant en het aanschaffen of bestellen van producten. “E-commerce krijgt een plek in het centrum van ons ecosysteem”, aldus het bedrijf.  

Uber
Nog meer intercontinentaal appnieuws: in Australië hoeven consumenten nog maar een uur te wachten op hun pakketje. Hiervoor werkt Uber samen met softwareleverancier Shippit. Retailers die bij het softwarebedrijf zijn aangesloten, kunnen bestelde pakketjes versneld leveren via het platform van Uber. Verspreid over heel Australië kunnen klanten bij zo’n honderd retailers producten bestellen die binnen het uur worden thuisbezorgd. Sephora kan op dit moment al de snelle levering van pakketjes beloven. Ook Australische merken als Harvey Norman, The Accent Group, General Pants en Cue Clothing kunnen hun pakketjes meegeven aan Uber-bezorgers. 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!