Suitsupply verdubbelt aandraagbonus 

Suitsupply heeft onlangs de beloning verdubbeld van tweeduizend tot vierduizend euro voor medewerkers die nieuw talent aandragen. Dat meldt de NOS

Suitsupply betaalt in de krappe arbeidsmarkt liever meer aan eigen medewerkers dan aan een recruitmentbureau. “Zij zijn magneten voor nieuw talent en verdienen zo een extra vakantie of nieuwe auto. Voor hen én voor ons onwijs nuttig”, aldus ceo Fokke de Jong.

De kledingretailer ziet inmiddels dat een groot deel van de nieuwe medewerkers wordt aangedragen door het huidige personeelsbestand. “We doen het door de krappe arbeidsmarkt, maar ook om snel gekwalificeerd personeel te vinden. We stellen veel eisen: je moet alles weten van styling, maatwerk. Het is, met alle respect, meer dan een tasje uit het magazijn halen.”

Suitsupply heeft circa honderd winkels in 25 landen. De retailer kreeg rake klappen te verduren tijdens corona: wegens alle lockdowns was de vraag naar pakken flink gedaald. Vorig jaar bleek dat het aantal personeelsleden met vijf procent is afgenomen. Dat er met de aanwas van nieuw talent een betere periode aanbreekt, voorspelde De Jong in 2021 al: de onderliggende resultaten waren volgens hem beter; de cijfers werden negatief gekleurd door onder meer versnelde afschrijvingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!